FIGYELEM! UTOLSÓ DARABOK!

FŐOLDAL      A NAVARATNA      A  SILASAKTI      CIKKEK      MEGRENDELÉS      HÍRLEVÉL      KAPCSOLAT
AsztrológiaA VÉDIKUS ASZTROLÓGIA

A védikus és a nyugati asztrológia nagyon sokban hasonlít egymáshoz, de alapvető különbségek is vannak.

Mindkét rendszer 12 állatövi jegyet különböztet meg, azonban, az állatövi jegyek helyének pontos meghatározása már eltér egymástól. A védikus asztrológia állatövi rendszerét sziderikus állatövnek nevezzük, míg a nyugati asztrológia állatövi rendszerét tropikus állatövnek.

A két rendszer közti különbség a 12 állatövi jegy nullpontjának meghatározásában rejlik. Mind a Nap jegye, mind az aszcendens 23 fok 53 perccel tolódik el a két rendszerben egymáshoz képest. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy például én a nyugati asztrológia szerint a Rák szülötte vagyok, mivel a születésnapom július 4-én van. A védikus asztrológia szerint azonban a horoszkópomban Nap 23 fok 53 perccel "lemaradt", és még az Ikrekben van.

A másik fontos különbség, hogy a védikus asztrológia nem veszi figyelembe az Uránusz, Neptunusz és a Plútó hatását, mivel azok nagyon messze vannak a Földtõl. Ráadásul a Plútó annyira lassú, hogy amióta a nyugati asztrológusok figyelik, mindig a Nyilasban volt, ami azt jelenti, hogy nincsenek még rá konkrét adatok, mit okoz, ha más jegybe kerül.

Indiában ráadásul a Plútót csillagnak tekintik, ami azt jelenti, hogy ha ezt a csillagot figyelembe vesszük a horoszkóp készítésekor, akkor a több millió másik csillagot is figyelembe kellene venni. (Néhány éve ausztrál csillagászok is megerõsítették azt a tényt, amirõl a Védikus Írások már több ezer éve tudnak, hogy a Plútó valóban egy csillag.)

Ezzel szemben van két nagyon fontos bolygó a védikus asztrológiában: Rahu és Ketu a leszálló és a felszálló Holdcsomópont. Õk valójában árnyékbolygók: két kiterjedés nélküli pont a világûrben, akik egymással mindig 180 fokos szöget zárnak be és a többi bolygóhoz képest ellenkezõ irányba haladnak. Hatásuk az esetek nagy többségében kedvezõtlen.

Ismerkedjünk most meg egy kicsit részletesebben a Védikus Asztrológia kilenc bolygójával! Ez az a kilenc bolygó, amelyekhez a Navaratna kövei tartoznak.

 

<< vissza az elõzõ oldalra          tovább a következõ oldalra >>

RENDELÉSHEZ KATTINTS IDE! >>

FŐOLDAL      A NAVARATNA      A  SILASAKTI      CIKKEK      MEGRENDELÉS      HÍRLEVÉL      KAPCSOLAT

© 2005-2014 www.navaratna.hu          * * *            info@navaratna.hu